O Ivan čaji

"Je to silný prírodný čistič, antioxidant - životabudič !"

  

"Prielom vo vedomí je už v plnom prúde. Je to aj vďaka čaju - IVAN s odkazom predkov: obnovte svojho Slovanského ducha !"

Ľudová múdrosť, odovzdávaná z generácie na generáciu, nám tu zanechala informácie o mimoriadnych vlastnostiach Ivan čaju. Ivan čaj má blahodarné účinky na telo ako fyzické, emocionálne, mentálne, tak i psychické. "Takže čo je to za tajomnú bylinu, ktorá prebúdza genetickú pamäť? A nielen pamäť, ale poskytujú aj spojenie s predkami ?"

Ivan čaj, alebo aj čaj z vŕbovky úzkolistej je tradičným slovanským nápojom zo Sibíra. Pre vŕbovku úzkolistú (Ivan čaj) je charakteristické, že je to prvá bylina, ktorá začína rásť na miestach po lesných požiaroch a rúbaniskách. Svojou prítomnosťou "lieči popálenú zem" a chráni mladé výhonky rastlín pred spaľujúcim slnkom aj prízemnými mrazmi.Ivan čaj - fermentovaný list (kvet) vrbovky úzkolistej sa vrátil do našich životov po dlhom zabudnutí. Samotná rastlina sa nazýva Kyprina úzkolistá, vysoká 1,5 až 2 metre, s pyramídou prekrásne ružových kvetov - podobá sa na antény pre komunikáciu s vesmírom, či s hlbokým vnútorným ja podvedomia.

Rastie v kolóniách - spoločenstvách: vyzerá to akoby sa ľudia zhromaždili na nejaké zasadnutie, na ktorom spoločne o niečom budú rozhodovať. Ako za starých dobrých čias : "na kope" takže Kopra = "Kopa k RA" - "spoločne k Bohu". Bylina prebúdza vedomie aj podvedomie a treba povedať, že veľmi účinne, to už bolo historicky, aj experimentálne overené.

Tu si stiahnite leták o Ivan čaji:

"Ivan čaj nesmel chýbať na žiadnom európskom a ruskom šľachtickom dvore. "

Hlavná vlastnosť IVAN-čaju je : sakrálne zloženie, teda posvätnosť! Je to návrat k predkom a prebudenie rodovej genetickej pamäti. Niet divu, že tieto vlastnosti "strašia mocných - manipulátorov" celé veky.


"Zatiaľ kvôli nízkemu povedomiu ľudí nezískal na trhu úspech vo veľkom , ale zvesti o jeho účinkoch sa šíria. Sú to aj liečebné účinky: posilňuje imunitu, obnovuje sily, znižuje psychické napätie, stres a depresívne stavy, znižuje bolesti hlavy a tlak, zlepšuje proces krvotvorby a zraku, má vynikajúce účinky na prevenciu rakoviny prostaty a onkologických ochorení."

Príprava

Typ čaju: Vícenálevový (3 až 5 nálevov).

Teplota vody pre zaliatie: 60 - 90°C

Suroviny na množstvo 150 - 200 ml: 1 polievková lyžička (cca 5 g) Ivan čaju.

Doba vyluhovania: 3 - 11 minút (napr. 3 minúty prvý nálev, 4 až 6 minút druhý nálev, 7 až 9 minút tretí nálev atď.)

Na prípravu nálevu môžete použiť:

french press, gaiwan, kanvičku, čajovú súpravu alebo jednoducho len šálku a sitko. Pre šálku 150ml - 200ml budete potrebovať 1 polievkovú lyžicu (cca 5g) Ivan čaju. Zalieva sa horúcou vodou s teplotou 60 až 90 ° C maximálne. Zalievanie vriacou vodou môže znehodnotiť chuťové vlastnosti čaju. Nechá sa odstáť a potom sa scedí. Z jednej dávky je možné pripraviť 3 až 5 nálevov. Prvý nálev nechajte lúhovať 3 minút, druhý nálev 6 až 7 minút, tretí nálev potom nechajte lúhovať 8 až 10 minút alebo viac podľa potreby.


Všetko čo by si chcel vedieť o Ivan čaji

Tisíce rokov naši predkovia hojne užívali výnimočný nápoj, ktorý nazývali elixírom života. Tento nápoj z fermentovanej vŕbovky úzkolistej je známy pod názvom Ivan čaj. Svojimi blahodárnymi účinkami na zdravie človeka získal Ivan čaj tiež označenie ako elixír života, elixír mladosti alebo univerzálne prírodné lekárnička. Vrbovka úzkolistá hojne rastie v našich krajoch a na severnej pologuli. Preto Ivan čaj výborne vyhovuje našej genetike, jeho komplex minerálov a vitamínov je dokonale asimilovaný nášmu organizmu.

V archívnych prameňoch z 12. storočia sa často spomínajú rôzne recepty jedál a nápojov z Ivan čaju. Ešte relatívne nedávno v 19. storočí sa z Ruska dovážali stovky ton kvalitného Ivan čaju do Európy. Ivan čaj nesmel chýbať na žiadnom európskom a ruskom šľachtickom dvore. Na anglickom kráľovskom dvore sa Ivan čaj vyhotovený podľa starých ruských receptov podával ako prepychový čaj z Ruska. Názov Ivan čaj vznikol práve v Európe, kde ľudia popíjali obľúbený "čaj od Ivana". Pre všetkých bol Ivan čaj zdrojom zdravia, energie a duševnej pohody.

Lahodná chuť a jemná aróma sú charakteristické pre správne spracovaný a pripravený Ivan čaj. So svojím počtom prospešných vlastností a účinkov pozitívnych pre organizmus nemá Ivan čaj medzi nápojmi obdobu. Jeho unikátne vlastnosti potvrdzujú mnohé výskumy renomovaných vedcov a inštitúcií. Práve tieto výnimočné vlastnosti Ivan čaju spôsobili koncom 19. storočia snahy určitých skupín o dehonestaciu a vytlačeniu Ivan čaj z trhu s cieľom nahradiť ho dovozom menej kvalitného čaju z kolónií v Indii a v Číne. Ivan čaj neobsahuje kofeín, puríny ani kyselinu močovú a šťaveľovú, ktoré sa dostávajú do organizmu práve kávou a čajmi.

V súčasnej dobe si ľudia zase začínajú uvedomovať silu prírody a začínajú sa zaujímať o svoje zdravie. Preto Vám prinášame tento zabudnutý výnimočný nápoj našich múdrych predkov, fermentovaný Ivan čaj z Komařice. Fermentácia mu dáva ďalšiu spektrum užitočných vlastností, vytvára neopakovateľné medovú arómu a jantárovú farbu nápoja. Obsah biologicky aktívnych látok v Ivan čaji sa líši v závislosti na čase zberu, kvalite rastlín, mieste rastu a technológiu spracovania. Naša technológia spracovania a fermentácia vylučuje používanie vysokých teplôt. Ivan čaj zo severu sa považuje za kvalitnejší, pretože studené leto prispieva k vyššej akumulácii užitočných látok v rastlinách. 


História

"Takže čo je to za tajomnú bylinu, ktorá prebúdza genetickú pamäť? A nielen pamäť, ale poskytujú aj spojenie s predkami ?"

Do začiatku 21. storočia bola takmer zabudnutá a stratená tradícia, ale aj technológia IVAN - čaju. Po revolúcii Stalin obnovil výrobu "Koporského" čaju. Čo také vedel Stalin o tomto čaji, že ho to prinútilo obnoviť tradíciu tohto čaju ? Určite vedel o sakrálnom zložení a pôsobení ! A asi vedel o tom aj Hitler, lebo posledný úder "čaju" !? - bol spôsobený hitlerovskými vojskami v 1941 roku. Aj keď musel Hitler ustúpiť od skoro víťazného pochodu na Moskvu, poslal svoje najlepšie divízie do Koporje a tam tankami zničil nie len všetky laboratóriá i ľudí, ale zničil aj všetky plantáže, kde na ružovo kvitla Kyprina úzkolistá.

Čo to bol za nepochopiteľný hnev na ruský čaj ?!

Podľa historika V. A. Čudinova bola kedysi Európa - SLOVANSKÁ, s názvom Rus Jara, s hlavným mestom Arkona na ostrove Rujana (v súčasnosti nemecký ostrov Rugen). Potom Rus Jaru dobili germánski útočníci a podľa nemeckých historikov je celé východné Nemecko posiate hrobmi Slovanov. Taká je tragická realita a historická pravda. Zvyšky Slovanov boli násilne asimilované a kresťanstvo a latinský jazyk - dokonali potlačenie Slovanského vedomia. Západná civilizácia začala vykladať dejiny po "svojom". Nový beh dejín narušili ruskí obchodníci, ktorí začali do Európy dodávať "Koporský" čaj a začalo sa diať niečo neuveriteľné: takmer v prerodenom "nemeckom" obyvateľstve sa začali prebúdzať ruské gény a slovanská identita. Začali znovu zapaľovať "Krody" (pohrebné ohne - znamenajú posmrtné odoslanie duše človeka "K Rodu") a ľudia začali oslavovať pradávne slovanské sviatky a rituály. Západná elita - bola asi v šoku ! Niet divu, že Hitler nariadil vojskám zrovnať Koporje so zemou. Bola to genetická nenávisť a strach ? ! Takže čo je to za tajomnú bylinu, ktorá prebúdza genetickú pamäť? A nielen pamäť, ale poskytujú aj spojenie s predkami ?

"Cudzinci zvykli nazývať nápoj vyrobený z vŕbovo-bylinných kvetov a listov ruský zázrak."

Tradičný Ivan čaj bol prvýkrát spomenutý ako "nápoj bojovníkov" v novgorodských kronikách pochádzajúcich z 13. storočia, ktoré popisujú statočné činy a bitky Alexandra Jaroslaviča. Výroba čaju z vŕbových bylín sa začala od roku 1208. Európania tento nápoj označili ako "ruský čaj". Na začiatku 18. storočia bol Koporye taký populárny kvôli výrobe slovanského čaju, že sa spomínal vo veľkej britskej encyklopédii. V druhej polovici 19. storočia bol Ivan-čaj druhou najobľúbenejšou exportovanou výrobou. Rebarbora sa umiestnila na prvom mieste medzi vyvážanými výrobkami; konope bolo tretie a kožušiny - štvrté. V tom čase už boli v troch petrohradských župách výrobcovia vŕbových bylín. Ruský cisár osobne vydal povolenie na výrobu a predaj petrohradskému guvernérovi, aby mohol vyvážať čaj do Veľkej Británie. Ivan-čaj sa vyvážal aj do Pruska, Dánska a Francúzska. Najnovšie archeologické nálezy (vykopávky v Kargalinsku, Chicha a Arkaim) dokazujú, že slovanská kultúra predkresťanských čias sa rozvíjala na vysokej úrovni, a to nielen v oblasti plodín a liečivých rastlín, ale aj vo všetkých ostatných sférach. Preto môže byť ruská čajová tradícia ešte staršia a začína pred tisíckami rokov. Nezávislý vývoj ruských a čínskych čajových tradícií túto hypotézu iba potvrdzuje. Cudzinci zvykli nazývať nápoj vyrobený z vŕbovo-bylinných kvetov a listov ruský zázrak.

"Svojou prítomnosťou "lieči popálenú zem" a chráni mladé výhonky rastlín pred spaľujúcim slnkom aj prízemnými mrazmi."

IVAN-ČAJ je vlastne sušený list kypriny (vŕbovky) úzkolistej (lat. Epilóbium angustifolium), v ktorom môžu byť primiešané kvety tejto byliny, ktorá rastie v miernom pásme severnej pologule. Koncom júla zakvitá nádhernými svetloružovými kvetmi a jej veľké skupiny sú ozdobou lesných čistín, lúk alebo riedkych lesíkov.

"Čaj navodzuje vyrovnanú náladu, človek sa cíti lepšie a pokojnejšie. Ivan čaj nie je návykový, je vhodný pre deti, tehotné ženy, kardiakov, ľudí s vysokým krvným tlakom, ľudí citlivých na kofeín, ľudia trpiaci nespavosťou."

Ivan čaj z Vrbovky úzkolisté pomáha a chutí: Výnimočný nápoj našich predkov vyrobený podľa pôvodného receptu fermentačnej vŕbovky úzkolistej. Jedinečné zloženie vŕbovky úzkolisté (70 stopových prvkov vrátane železa, horčíku, draslíku, sodíku, medi, 18 aminokyselin, bioflavonoidu, Vitamínu A, B, C, pektinu, chlorofylu) vytvára celú radu blahodárnych vlastností. Naša vŕbovka úzkolistá pochádza z ekologicky čistej a čarovnej Archanjelskej oblasti na severe Ruska v údolí rieky Severná Dvina. Vrbovka neobsahuje šťavelovú kyselinu, kofeín a puríny. Je možné ho piť počas celého dňa, i na večer pred spaním. Čaj navodzuje vyrovnanú náladu, človek sa cíti lepšie a pokojnejšie. Ivan čaj nie je návykový, je vhodný pre deti, tehotné ženy, kardiaky, ľudi s vysokým krvným tlakom, ľudi citlivých na kofeín, ľudia trpiaci nespavosťou.

Účinky

"Hlavná vlastnosť IVAN-čaju je : sakrálne zloženie, teda posvätnosť! Je to návrat k predkom a prebudenie rodovej genetickej pamäti. Niet divu, že tieto vlastnosti "strašia mocných - manipulátorov" celé veky."

"Je to silný prírodný čistič, antioxidant - životabudič !"

"Správa imunológov pod vedením jedného z odborníkov v tejto oblasti, člena New Yorkskej akadémie vied (New York Academy of Sciences) Dr. Alexandra Podkolzina hovorí, že Ivan čaj stimuluje imunitný systém lepšie ako najvzácnejšie a najdrahšie liečivé rastliny."

"Výluh z Ivan čaju má výrazný upokojujúci a protizápalový účinok. Je odporúčaný napríklad pri vredoch, gastritíde, kolitíde a tiež ako prostriedok pre reguláciu nervového systému, na upokojenie a zvýšenie pracovnej výkonnosti."

"Iné vedecké štúdie ukázali, že Ivan čaj eliminuje bolesti, zlepšuje prácu pečene a obličiek, zlepšuje činnosť tráviaceho traktu, je užitočný pri anémii, hypertenzii, ateroskleróze, znižuje toxicitu pri rakovine, atď."

"Správa z výskumu z katedry doškoľovania stomatológov v Moskve na Krasnoselskej ulici uvádza: Ukázalo sa, že Ivan čaj má výrazný podiel na ideálnom stave ústnej sliznice a to je najlepšou prevenciou zubného kazu."

"Podľa pracovníkov mnohých neurologických stredísk a detských kliník v Rusku zmierňuje Ivan čaj neurózu, stres, hysterický stav a iné psychické poruchy."

Ivan čaj účinne odstraňuje toxíny z organizmu. Vedecké štúdie dokázali, že obsahuje látky, ktoré rozširujú krvné cievy. Vďaka nim sa uvoľňujú do čriev toxíny a následne sa vylučujú von z organizmu. Ivan čaj čistí a harmonizuje všetky orgány. Navyše nie je návykový ako klasický čaj a káva.

"Navyše nie je návykový ako klasický čaj a káva."

  • Pôsobí protizápalovo (vitamín C),

  • má hojace účinky na podráždenú sliznicu žalúdka a čreva (pomáha pri vredovej chorobe žalúdka a dvanástnika),

  • vďaka obsahu niektorých prvkov pomáha pri ochoreniach prostaty a aj problémoch s potenciou (nie je náhradou klasickej liečby takýchto ochorení),

  • Je účinný pri ochoreniach močového ústrojenstva,

  • Pôsobí ako jemné sedatívum pri rozrušení, je vhodný pre ľudí nadmerne podráždených, upokojuje a zlepšuje náladu,

  • odstraňuje migrény a bolesti hlavy,

  • podporuje vstrebávvanie železa,

  • zlepšuje funkčnosť imunitného systému,

  • pomáha pri prevencii zubného kazu,

  • zmenšuje intoxikáciu organizmu.

"Ľudia, ktorí pravidelne pijú Ivan čaj, sa stávajú viac vyrovnanými, pociťujú ľahkosť a kľud. Zároveň Ivan čaj nespôsobuje závislosť."

Čaj má pozitívny účinok na gastrointestinálny trakt a organizmus ako taký a rovnako ako valerián má sedatívny, ale nie omamný účinok pri neurózach, nespavosti a bolestiach hlavy. Funguje tiež ako antioxidant a čistí organizmus.
Ruská čajová a Ivan-čajová tradícia má viac ako 700-ročnú históriu a vychádza z obdobia Alexandra Nevského. Veľký knieža Dmitrij založil kamenné mesto na mieste pevnosti Koporye, ktorú Alexander Nevský dobil od rytierov livónskeho rádu. Slovanskí osadníci priniesli tradíciu Ivan-čajového sadenia a používania. Potom sa Koporye stali "svetovou výrobou" tradičnej ruskej výroby nápojov.

Dôvody, prečo piť Ivan čaj pravidelne:

  • Prospieva tráviacemu traktu

  • Posilňuje imunitný systém

  • Zlepšuje mentálnu koncentráciu

  • Zvyšuje hladinu energie

  • Detoxikuje telo

  • Znižuje zápaly

  • Podporuje zdravie močového systému

  • Podporuje tvorbu nových krvných buniek

  • Podporuje zdravie obličiek

  • Normalizuje krvný tlak

  • Zmierňuje migrény a bolesti hlavy

  • Podporuje relaxáciu a znižuje napätie a stres

  • Zlepšuje náladu

  • Pomáha pri nespavosti

  • Zlepšuje cirkuláciu krvi

"Neobsahuje negatívne elementy, ako je kyselina šťaveľová, kofeín a puríny. Najväčšou prednosťou je jeho bezkofeinosť, pretože nenarušuje metabolické procesy v našom tele."

Zaujímavosti

Ivan čaj Fermentovaná a sušená vrbovka úzkolistá nazývaná Ivan čaj zo severných oblastí Ruska prevyšuje svojich konkurentov vo všetkých ohľadoch. Podľa archívnych záznamov, naši predkovia využívali na prevenciu a liečenie Ivan čaj minimálne stovky rokov. Podľa záznamov bol Ivan čaj v 19. storočí druhým najväčším vývozným artiklom Ruska do Európy. Každý rok sa desaťtisíce pudov (ruská miera hmotnosti používaná do roku 1924, 1 pud - 16,38 kg) Ivan čaju dovážalo iba do Anglicka. Začiatkom 20. storočia bola táto tradícia prerušená vojnovými udalosťami a taktiež dezinformačnou kampaňou spoločností kontrolujúcich obchod s čajom z Indie a Číny.

Legendárny čaj - IVAN : prebúdza genetickú pamäť a obnovuje spojenie s predkami. Čaj, ktorý dnes pozná len malý kruh zasvätených bol kedysi jedným z hlavných produktov Ruského exportu. Celá Európa pila tento "Koporský čaj" (Koporja - sibírska oblasť, kde boli obrovské laboratória pre "tajné cibrenie" technologického procesu fermentácie a výroby.) Potom do Európy vstúpili cejlónsky čaj a čierny čaj z Indii a pôvodný ruský čaj "vytlačili" a potom bol čaj z Kypriny úplne zastavený : nesmel sa vyrábať a používať ani v Rusku.


Listy vŕbovky pripomínajú tak trochu listy vŕby a po rusky sa vŕba povie "íva" odtiaľ je len krok ku IVAN-ČAJ
Ivan - typické ruské meno, ktoré nosili bohatieri, udatní, silní, krásni, mladí, príťažliví - teda jedným slovom mužní. Keď v minulosti skúsenosťou ľudia overili, že pitie odvaru z vŕbovky má podporný vplyv na potenciu tak sa z tejto rastlinky stal IVAN-ČAJ
V jednej dedine žil Ivan - miloval lúky, lesy a rozumel rastlinám tak, ako málokto. Nosil oblečenú červenú košeľu a vždy, keď sa na zelenej lúke čosi začervenalo, ľudia hovorili: To je IVAN, ČAJ hľadá.
Ivan čaj je pozoruhodne bohatý na minerály a vitamíny, je bez kofeínu a na rozdiel od bežných čiernych, zelených alebo bielych čajov neobsahuje taurín, purín, kyselinu šťaveľovú ani močovú. 100 gramov Ivan-čajových listov obsahuje od 200 do 400 mg kyseliny askorbovej, čo je 5-6-krát viac ako v citrónoch, 3-krát viac ako v pomarančoch. Iba bobule čierneho ríbezle obsahujú rovnaké množstvo kyseliny askorbovej.
Čaj Ivan prirodzene obsahuje 16 aminokyselín a významné množstvo makroživín, ako je draslík, sodík, vápnik a fosfor. Je bohatý na vitamín B. Je tiež oslavovaný pre svoje protizápalové vlastnosti, preto sa odporúča ľuďom s gastritídou, kolitídou, žalúdočnými vredmi a plynatosťou. Bioflavonoidy v čaji zvyšujú aktivitu antioxidačných enzýmov v tenkom čreve, pečeni, pľúcach a tenkom čreve, čo z nich robí čaj účinným prírodným detoxikátorom.

Koncentrovaný zápar z Ivana čaju lieči otravu jedlom alebo alkoholom.

Na severe Ruska miestni obyvatelia pijú po stáročia Ivan čaj. Vďaka špecifickým klimatickým podmienkam týchto miest vrbovka úzkolistá často podlieha fermentácií priamo na koreni a môže sa priamo používať na konzumáciu bez špeciálneho spracovania. Pokiaľ by miestnych obyvateľov nedegeneroval alkohol a cigarety, bol by to región s nadpriemernou dĺžkou života. Zaujímavý je stav zubov starých ľudí, ktoré sú často vo vysokom veku biele, bez kazov. Stomatológovia tvrdia, že tento zdravý stav chrupu s veľkou pravdepodobnosťou zabezpečuje pitie Ivan čaju.

Skúsený sprievodcovia expedícií po severe Ruska využívajú okrem obvyklého jedla aj korene vrbovky úzkolistej, ktoré obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny podobne ako bôbovité rastliny. A tiež využívajú aj kvety a listy, ktoré im zabezpečujú celý rad vitamínov a minerálov. Ivan čaj napríklad obsahuje viac výživných látok ako cenené morské riasy.

"Ivan čaj predbehne v regenerácii chorého organizmu dokonca aj papradie, ktoré je považované za jeden z najlepších adaptogénov."
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky